utorak, 1. lipnja 2021.

Istihara da se dozna identitet sihirbaza


 Za razliku od ostalih duhovnih radnji za praktikovanje istihare ne postoji određeno vrijeme. Ona se može obaviti u bilo kojem trenutku koji nam odgovara. Neki ljudi imaju pogrešnu predodžbu da se istihara može klanjati samo noću ili nakon jacije namaza. Međutim to nije tako. Istihara se može učiniti kada mi to želimo. Jedini uslov je da se uradi uz punu koncentraciju tako da od Allaha možemo dobiti prave smjernice.

Da se otkrije sihirbaz odnosno njegov identitet treba prije spavanja proučiti 11 puta salavat na božjeg Poslanika, zatim 9 puta Nur dovu a onda opet 11 puta salavat. Potom se kaže:" Allahu, molim te, pokaži mi lice osobe koja mi radi sihir ili koja zapošljava druge da to rade kako bi mi naudila."

Onda se ide leći spavati sa koncentracijom misli na otkrivanje identiteta crnomagijaša. U roku od tri dana pojaviće se odgovor a ako ne bude uspjeha u ta tri dana onda istiharu nastaviti do 11 dana. Znači, ukoliko istihara ne uspije od prvog puta potrebno ju je ponavljati uzastopno 11 dana i pokazaće svoj rezultat. Istihara je puno učinkovitija kada se obavlja u samoći i u zasebnoj sobi.