srijeda, 12. svibnja 2021.

Ljubavna magija sa zrna tamjana


Upotreba tamjana kao važnog magijskog rekvizita datira još iz drevnog Egipta, a tu praksu preuzimaju jevrejski čarobnjaci te preko Rimljana dolazi i u Evropu.

Tamjan ima dvojako svojstvo: može služiti za zaštitu od urokljivih očiju ali i za prizivanje džina (demona i duhova) preko kojih se izvode razne magije i prizivanja.

Svuda na Bliskom istoku običaj je da se pali mješavina sačinjena od tamjana, harmela, stipse, korijandera i drugog sjemena kako bi se protjerao uticaj urokljivih očiju iz kuće, posebno ako u njoj ima male djece.

U magijskoj praksi tamjan se obilno koristi zbog svoje moći da prizive duhove koji se hrane njegovim mirisom. Prije nego li počne sa pisanjem zapisa (talismana) ili bilo kakvog drugog magijskog rada čarobnjak protjera kućne džine. Naime, u svakoj kući borave takozvani kućni džini koji su bezopasni za ukućane. No, ti džini kvare čarobnjaku svaki magijski rad pošto on priziva druge džine (demone) na njihov teritorij a to ih ljuti.

Zbog toga čarobnjak prvo protjera kućne džine zakletvama a onda pali tamjan i priziva džine koji će mu pomoći da napravi čaroliju.

Miris tamjana je neodoljiv za sve džine jer im služi kao hrana i vrlo rado se odazivaju na čarobnjakov poziv.

U dimu tamjana džini se mogu ukazati pred ljudskim očima u obliku čovjekolikih silueta.

Posebno je moćna kombinacija tamjana i mošusa koja stimulira džine na poslušnost i tada zaposjedaju tijelo željene osobe, tjerajući je da radi ono za što je magija napravljena.

Za ovaj put otkrit ću vam ljubavnu čarku sa 21 zrno tamjana. Uvijek se koristi tamjan ugodnog mirisa. Noću se na nekom mirnom mjestu izgovori iznad svakog komadića tamjana ova magijska zakletva:


Ja karibulmuteali fevka kulli šej'in uluvven itifaihu.


Kako se zakletva izgovori, puhne se u zrno tamjana i baci u vatru. Cijelo vrijeme dok se radi ovo čaranje intenzivno se misli na voljenu osobu, njen lik i obličje. Ovim mađijanjem se željena osoba tjera da dođe do vas. Magija je jača ako se izvodi nekoliko noći uzastopno, najbolje u noćima mladog Mjeseca, prva ili druga četvrt.


🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸🇵🇸