subota, 8. svibnja 2021.

ZLA ČAROLIJA SVINJSKE MASTI


U islamu i judaizmu svinja se smatra prljavom i zlokobnom životinjom pa je kao takva zauzela visoko mjesto u ritualima crne magije. Posebno je kod vračeva i vještica tražena njena mast na koju se prizivaju demonska bića uslijed čega čarolija postiže svoj puni  efekat u kratkom vremenu. No, treba naglasiti kako svinjska mast sama po sebi nema magijsku moć. Nju zadobija tek kada se iznad masti izgovore određene magijske riječi i imena džina tojest đavola. 

Postoji mnoštvo načina čaranja sa njom a koji se mogu podijeliti na armenske i turske. Prema jednom opisu onoga što se baje, odnosno izgovara iznad svinjske masti, fokus se stavlja na imena muškarca i žene koje treba razdvojiti, pri čemu se poštuje razlika da li su u braku ili zaručeni. Ukoliko su samo zaručeni onda se ime muškarca ponovi 41 put a ime žene 72 puta. Međutim, ako su u braku tada se broj ponavljanja povećava za četiri puta pa se tako ime muškarca ponovi 164 puta a žene 288 puta. Sve se to čini noću, i priprema i postavljanje magije, kako bi se uspješno aktivirala.

U turskim ljubavnim čaranjima egzistira nekoliko opisa za izradu čarke za privlačenje željene osobe. No, za takve čarolije se tvrdi da ne mogu stvoriti ljubav, nego samo privremenu seksualnu želju, pošto je primarna moć svinjske masti da sije mržnju i nesreću. 

Upravo zato mast se obilato koristi u čarkama za razdvajanje bračnih partnera. U Armeniji vrač ili vračara spakuje malo svinjske masti u kutijicu i stavi je u njedra pa zatim odlazi u crkvu tražeći od popa da mu čita molitve, što ovaj i ne sluteći o čemu je zapravo riječ, učini. Nakon toga odlazi iz crkve i tom mašću tajno pomaže madrac na kome spava ljubavni par koji želi razdvojiti. Ubrzo nakon toga muž i žena jedno u drugom vide svinjsko obličje te se raspiruje mržnja i svađa izmedju njih. 

Pojedini znalci tvrde kako obajana svinjska mast svoj učinak pokaže vrlo brzo, za svega 11 dana. Dakle, promjene li se osjećaji između žene i muškarca u toku sedmicu i pol onda je svakako razumno posumnjati na opisani oblik magije. Nadalje, postoji uvjerenje kako ova vradžbina ima snagu da potraje tojest negativno djeluje na čovjeka pune tri godine, nakon čega gubi moć. Čim učinak prestane muškarac i žena, koji su čarkama razdvojeni, počinju da osjećaju veliko žaljenje jedno za drugim.


Sumnjiva žuta mrlja 


Kako možemo zaključiti iz svega do sada navedenog čarolija sa svinjskom masti jedna je od poznatijih u domenu crne magije. Po kazivanju ezoteričara to je vrlo moćna vradžbina koja sa svojim učinkom može preokrenuti ljudske  živote. Generalno, njen osnovni cilj je naštetiti svima protiv kojih se usmjeri. Spisak onoga na što može negativno uticati je dug a ovo su samo neki od ciljeva: za neuspjeh na poslovnom planu, izazivanju nemira u porodici, zatvaranju sudbine, diskreditaciju osobe u društvu te narušavanju ravnoteže  čovjekove zvijezde. Kada se primjerice koristi kao čarka za razdvajanje supružnika, tada je u stanju izazvati napete situacije između muža i žene, koje se pretvaraju u svađu, zatim distancu i konačno mržnju prožetu nezaustavljivom željom za razlazom. 

Ono što je karakteristično za ovu čarku, prema čemu se lako i prepoznaje, jeste da se ona nekome podmetne tako što se nanese odnosno namaže po ulaznim vratima kuće ili po kvaki ili pak po odjeći, uslijed čega ostane vidljiva žuta mrlja. Čim se nanese na željenu površinu magija počinje djelovati kroz 40 dana obično se očitujući po krajnjoj razdražljivosti, izljevima iznenadnog bijesa, kao i mržnji prema ljudima oko sebe. Stoga je realno posumnjati u ovu vradžbinu ako se neka osoba naglo promjeni bez ikakvog razloga. Također, svinjska mast se tajno nanosi i na predmete u žrtvinoj kući, zidove i pod, a nerjetko se stavlja i u hranu pa čak i zakopava u dvorištu. 


Kako otkriti i poništiti magiju? 


Ako sumnjate da biste mogli biti potencijalna mete opisane čarolije pogledajte da li imate neki od ovih simptoma:

Kada ste udaljeni od osobe koju volite cijenite je i nedostaje vam. Međutim, kad se vidite sa njom, osjetite besmislenu mržnju.

Kod osobe kojoj je podmetnuta čarka svinjske masti često je zapetljavanje jezika pri govoru.

Za razliku od drugih oblika crne magije, ljudi pogođeni čarkom svinjske masti nemaju problema sa spavanje čak dapače spavaju dublje i intenzivnije nego u prethodnim periodima.

U kući gdje žive često se osjeti u zraku slabašni gorki miris. Međutim, samo oni koji su pogođeni magijom mogu nanjušiti ovaj miris.

Osobe pogođene ovom čarkom takođe ne vole biti zatvorene u kući, često postaju rastresene i sklone su udaljavanju od mjesta na kojem se uči Kur'an ili Biblija. 

Kao što je već rečeno mast kada se nanese  po pragu, zidovima ili kućnom namještaju ostavi iza sebe vidljiv žuti trag po čemu se odmah može detektirati.

Među turskim narodom se tvrdi da je sirće idealan napitak kojim se može razbiti i uništiti čarolija svinjske masti. Prema toj tvrdnji, ukoliko se sva ona mjesta na kojima mast postoji poprskaju sirćetom, magija će biti poništena. Ukoliko je svinjska mast namazana po odjeći onda je bacite u kontejner. Time ste udaljili i zaustavili njen uticaj na vas.