utorak, 18. svibnja 2021.

Pravda je na strani Palestine


Rješenje za Palestinu i Izrael je vrlo jednostavno. Dvije države sa granicama iz 1967.godine, sa glavnim gradovima Tel Aviv i Ramallah, te Jerusalimom kao distriktom, gdje će sve tri religije imati ista prava. Ako je EU i USA mogla konstruisati današnju BiH na takav model može Izrael i Palestinu. Ovakva podjela bi zadovoljila sve, jer iako bi se obje strane osjećala uskraćenima, vremenom bi shvatile da takva podjela i nije bila loše rješenje.

Iako pojedine zemlje glume da su slijepe, cijelom svijetu je danas jasno da su Jevreji krvoločan i bezdušan narod koji muči, ubija i proganja palestinski narod decenijama. To je jedina istina koja očito nikako da dopre do pojedinih hladni evropskih srca. No, kako su Evropljani oduvijek bili ubice realno je da i ne mogu imati solidarnosti prema žrtvi nego samo prema ubici. Nije ni čudno da su dva velika svjetska rata počela u Evropi. Počet će i Treći jer sve ovo sa Palestinom i potpunom ravnodušnošću impotentne EU na zločine u Gazi dokaz su da opet imamo Evropu koja se polagano sprema za sopstvenu katastrofu. Gdje god nema humanosti, empatije i stvarne brige za nemoćne i ugrožene znači da je društvo došlo do kritične tačke. A to u EU vidimo po mnogim njenim zemljama posebno Mađarskoj, Francuskoj, Austriji. Njemačkoj..., previše ih je za nabrajati. Ukratko, 80 posto EU.

To što EU po zapovijedi Amerike naziva Hammas ""teroristima" neće zamaskirati istinu da vi ljude koji žive u Gazi, najvećem konc logoru na svijetu, i koji se bore za fizički opstanak, pokušavate napraviti negativcima, samo zato što ste vi kukavice i nemate nimalo ljudskosti u sebi. Krucijalni problem EU je što se plaši USA i ne može izvaditi svoj jezik iz američke guzice. EU je kratko rečeno politički i vojno impotentna i kao takva prilično jadna. To znamo najbolje mi u BiH koji smo pored iste te EU doživjeli genocid. Ništa nam EU nije pomogla kao što nikad neće pomoći ni Palestini. EU je bespomoćna kreacija pod potpunom vlašću Amerike. Slobodno je možemo nazvati američkom kolonijom, jer ona to i jeste.

Antisemitizam ne postoji jer u Semite spadaju i Arapi. Kako onda Arapi mogu biti antisemiti?! Ne postoji antisemitizam ali postoji cionizam, koji je novi oblik nacizma, i protiv cionizma se bore i dižu glas Arapi i svi normalni ljudi ovoga svijeta. Holokaust je bio prije 70 godina. Svi koji su bili dio njega umrli su. Do kada će Njemačkoj to biti jadni izgovor da šalje naoružanje Izraelu? Zar Njemačka opet ne učestvuje u genocidu, ovog puta nad Palestincima? Da, Njemačka je sudionik genocida nad Gazom i Palestinom. I zato nam je svima  dosta te njemačke licemjernosti.

Francuska si uzima pravo da vrijeđa božjeg poslanike Muhameda i dvije milijarde muslimana u ime slobode govora ali ta ista sloboda govora nestaje kada su u pitanju Jevreji. Morate priznati da je vrlo čudna ta francuska demokracija i sloboda govora. Ili da se bolje izrazim - otvorena mržnja prema muslimanima a time i Palestincima. Zato danas ispod ruševina zgrada širom Gaze leže raskomadana tijela palestinske djece koju su Jevreji ubili francuskim oružjem.

Poruka palestinskog naroda EU je vrlo kratka: Sramite se! Svi nosite na duši preko milion ubijenih Palestinaca! Ti isti Palestinci skinuli su lažne maske sa vaših lica i pokazali kakvi ste u stvarnosti: bezobzirni i bez imalo savjesti. Vi ste teroristi, vi ubijate! Vi šaljete tone oružja Izraelu koji njime ubija djecu po Gazi i Palestini. Ako ima Boga neko će sutra tako ubijati i vašu djecu jer to je jedina pravda. Morate i vi doživjeti najveću bol da bi opet postali ljudi.

Palestinci se neće predati i neće izgubiti Gazu i Palestinu a isto znajte da Palestincima arapski i iranski narod nikada neće okrenuti leđa, ma kako god Izrael mislio da hoće. Arapske države nisu njihove vlade, koje dođu i prođu, nego narod koji istinski mrzi Izrael i nepravdu. Tako da u nekom novom ratu, koji će se sigurno desiti između Izraela i arapskih naroda, Izrael će biti uništen. Bliski istok je pun naoružanja svih vrsta a Iračani, Iranci, Jemenci, Sirijci, Turci i Afganistanci imaju bogato ratno iskustvo "zahvaljujući" USA. Kada bi poginulo i pola milion arapskih vojnika ipak je statistika na njihovoj strani jer Izrael će izgubiti sve stanovništvo. I prestati da postoji. Zadesiće ga sudbina antičkog Rima koji je vjerovao da je nepobjediv. To je mislio i Hitler. Isto je mislila USA u Vijetnamu, Afganistanu, Iraku.. No, ne postoje nepobjedivi.